AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kızılayın Etkinlikleri Nelerdir

haberci

Yeni Üye
Savaş alanlarında yaralanan veya hastalanan askerlere hiçbir ayırım gözetmeden destek etme arzusundan doğan Kızılay, taraf olduğumuz bütün savaşlarda bu doğrultuda fazla başarılı hizmetler vermiştir Cephe arkasında kurduğu seyyar ve sabit hastaneler, hasta nakliye servisleri, donattığı hastane gemileri ve yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hastabakıcılar aracılığıyla savaş alanlarında yaralanan ya da hastalanan onbinlerce Mehmetçikin arkadaş ve düşman askerinin bakım ve tedavisine asistan olmuş, Türk olsun, düşman olsun savaş esirlerine gereken hümanist yardımları yapmış, savaştan etkilenen sivil halkın bakımı ve korunması için uğraş göstermiş, ülkemizde, afiyet ve sosyal destek alanlarında birçok hizmete öncülük etmiş ve milletlerarası insancıl yardım faaliyetlerine de katılmıştır
Kızılay etkili bir şekilde katıldığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve Cumhuriyetin ilanından daha sonra ülkemizin içinde bulunduğu öyle fazla sorunun çözümü için tüm imkanlarını seferber etmiştir
Cumhuriyetimizin birincil yıllarında, seri girdiği savaşlardan bezginlik düşmüş ulusumuz, arzu, kuraklık ve salgın hastalıklarla aleyhinde karşıyaydı Kızılay bir yana bu sorunlarla uğraşırken, öteki yandan da tutsak ve göçmenlerin giyecek, gıda, barınma ve afiyet ihtiyaçlarını karşılamış, imkanları oranında da meydana gelen afetlerin yaralarını sarmaya çalışmıştır
Mevcut sorunların yanı sıra tez artan ve değişen toplumumuzda, doğal olarak yeni özlem ve ihtiyaçlar da belirmeye başlamıştı Kızılay bu gelişmelerin gerisinde kalmamış, sıhhat ve sosyal alanlardaki sorunların çözümü doğrultusunda amaçların ufkunu ve faaliyet alanlarını sürekli genişletmiştir
Kızılayın Etkinlikleri Nelerdir *

Kızılay, yıllar boyunca çeşitli etkinlikler ve hizmetler yürüterek topluma destek olmuş bir kurumdur. Kızılay'ın etkinlikleri şunları içerebilir:

1. **Afet ve Felaket Yardımları:** Kızılay, doğal afetlerde etkilenen bölgelerde yardım faaliyetlerini sürdürmektedir. Deprem, sel, yangın gibi afet durumlarında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaktadır.

2. **Kan Bağışı Kampanyaları:** Kızılay, düzenlediği kan bağışı kampanyalarıyla kan stoklarını güçlendirmekte ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaktadır. Kan bağışı hayati önem taşıyan bir konudur ve Kızılay bu alanda önemli çalışmalar yapmaktadır.

3. **Sosyal Yardımlar:** Kızılay, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal yardımlar yapmaktadır. Gıda yardımları, giyim yardımları, barınma desteği gibi konularda ihtiyaç sahiplerine destek olmaktadır.

4. **Sağlık Hizmetleri:** Kızılay, sağlık alanında da önemli çalışmalar yapmaktadır. Sağlık taramaları, sağlık eğitimleri, hastane ve sağlık merkezi desteği gibi faaliyetlerle toplumun sağlık bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yürütmektedir.

5. **Savaş ve Çatışma Alanında İnsani Yardım:** Kızılay, uluslararası alanda da savaş ve çatışma bölgelerinde insani yardım faaliyetlerine katılmaktadır. Savaş mağdurlarına yardım eli uzatmak, insani krizlerde halkın ihtiyaçlarını karşılamak Kızılay'ın öncelikli hedeflerinden biridir.

Bu etkinlikler, Kızılay'ın genel faaliyetleri arasında yer almaktadır. Kızılay, insani yardımın yanı sıra toplumun sağlık, sosyal ve ihtiyaçlarına yönelik geniş kapsamlı hizmetler sunarak topluma destek olmaya devam etmektedir.

Geri