Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kizilay yardimi kimlere verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kızılay yardımı kimlere verilir?​

Türk Kızılay sosyal yardım programlarından, belirlenen kriterlere uygun olmaları ve gerekli belgeleri temin etmeleri halinde; temel ihtiyaçlarını karşılayamayan dezavantajlı/zarar görebilir kişiler/gruplar yararlanabilir (Yaşlılar, kadınlar, engelliler, kronik hastalar, yoksullar, işsizler, mülteciler/sığınmacılar.

Ayni yardım ne demek?​

Ayni yardımlar, SGK kapsamında çalışan işçilere işverenleri tarafından yapılan yardımlardır. Örneğin, işveren tarafından işçinin gıda, giyim ihtiyacının karşılanması, gıda, kömür, bebek bezi gibi temel yardımlarda bulunulması da ayni yardım olarak ifade edilir.
Sosyal yardım için hangi numarayı aramalıyız?
Gıda yardımı, sosyal yardım, kömür yardımı ya da eğitim ve barınma ile doğum gibi birçok farklı konu hakkında 144 hattı üzerinden yardım alınabilir. Özellikle eşi vefat etmiş kadınlara yönelik destek veren bir numara olarak öne çıkar.
Ayni olarak ödeme ne demek?
Ayni yardım, “para olarak değil de mal veya hizmet olarak verilen” anlamına gelmektedir. Yardımın nakit yerine mal ile karşılanması durumu ayni yardımı ifade etmektedir. İşverenlerin, işçilerinin kişisel veya sosyal bir ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptığı yardımlar da “ayni yardımlar” olarak nitelendirilmektedir.

Aynı Yardım Teslim edilebilir ne demek?​

Sosyal yardımlaşma teslim edilebilir ne demek sorusuna cevap vermek gerekirse; Hane yardımı teslim edilebilir, ifadesi; kişinin başvurusunun başvurduğu belediye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ya da diğer kurumlar tarafından kabul edildiği, yardımın kısa bir süre içerisinde başvuran kişiye teslim edileceği anlamına …

144 e nasıl ulaşabilirim?​

Özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, tüm cep telefonu operatörlerinden ad soyad, T.C kimlik numarası ve taleplerini içeren mesaj yazarak 144 numarasına gönderebilmekte, talepler ilgili personel tarafından değerlendirilerek telefon veya sms ile vatandaşlara geri dönüş yapılarak bilgi verilmektedir.

Geri