Kızılay Ne Zaman Nerede Ve Kim Tarafından Kurulmuştur?

zeberus

Yeni Üye
Kızılay, Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşu olarak ne zaman, nerede ve kim tarafından kurulmuştur? Kızılay, 1868 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmuştur. Kurucuları arasında Ahmet Mithat Efendi, Şerafeddin Mağmumi, Tevfik Fikret gibi önemli isimler vardır. Kızılay’ın merkezi Ankara’da bulunur ve birçok şubesi Türkiye genelinde faaliyet gösterir. Kuruluşun amacı, insanların acil ihtiyaçlarını karşılamak, afetlerde yardım sağlamak ve kan bağışı gibi sağlık hizmetlerini sunmaktır. Kızılay, Türkiye’nin her köşesindeki insanlara destek olmaya devam etmektedir.
İçindekiler

Kızılay Ne Zaman Nerede Ve Kim Tarafından Kurulmuştur?​

Kızılay, Türkiye’nin en büyük ve en tanınmış sivil toplum kuruluşlarından biridir. Kızılay, Türk Kızılayı olarak da bilinir ve resmi adı Türkiye Kızılay Derneği’dir. Kızılay, Türkiye’de ve dünya genelinde insani yardım, sağlık hizmetleri ve kan bağışı gibi birçok faaliyet yürütmektedir.
Kızılay, 1868 yılında Osmanlı İmparatorluğu‘nun başkenti olan İstanbul‘da kurulmuştur. Kuruluş amacı, savaşlarda yaralanan askerlere yardım etmek ve sivil halkın ihtiyaçlarını karşılamaktır. Kuruluşundan itibaren Kızılay, insani yardım faaliyetlerini sürekli olarak genişletmiş ve geliştirmiştir.
Kızılay’ın kuruluşu, Dr. Besim Ömer Akalın tarafından gerçekleştirilmiştir. Dr. Akalın, Kızılay’ın ilk başkanı olarak görev yapmış ve kuruluşundan itibaren Kızılay’ın büyümesine büyük katkı sağlamıştır. Kızılay’ın kuruluşundan bu yana birçok başkan değişikliği yaşanmış olsa da, kuruluşunun temel prensipleri ve hedefleri değişmemiştir.
Kızılay, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet göstermektedir. İl ve ilçelerde şubeleri bulunan Kızılay, ayrıca mobil ekipler ve kan bağışı merkezleriyle de hizmet vermektedir. Kızılay’ın merkezi ise Ankara’da yer almaktadır. Kızılay’ın kuruluşundan bu yana geçen yıllar içinde, Türkiye’de ve dünya genelinde birçok insanın hayatına dokunarak yardım etmiştir.
Bugün, Kızılay hala Türkiye’nin en önemli insani yardım kuruluşlarından biri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye’nin yanı sıra, uluslararası insani yardım faaliyetlerinde de aktif rol almaktadır. Kızılay, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan, kan bağışı kampanyaları düzenleyen ve acil durumlarda hızlı müdahale sağlayan bir kuruluştur.

Kızılay Ne Zaman Nerede Ve Kim Tarafından Kurulmuştur?​

Kızılay, Ankara’da 1868 yılında Rüştiye Mektebi‘nde kuruldu.
Kızılay, Türkiye’nin en büyük insani yardım kuruluşudur.
Kızılay, uluslararası insani yardım faaliyetleri de yürütmektedir.
Kızılay, bağışçılar sayesinde projelerini hayata geçirmektedir.
Kızılay, kan ve kök hücre bağışı kampanyaları düzenlemektedir.

Kızılay, Türkiye’nin her yerinde şubeleri ve mobil ekipleriyle faaliyet göstermektedir.
Kızılay, doğal afetlerde acil yardım hizmetleri sunmaktadır.
Kızılay, ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim ve yatakhane hizmetleri sağlamaktadır.
Kızılay, sağlık alanında da hizmetler sunan bir kuruluştur.
Kızılay, gönüllü çalışmalarıyla topluma destek sağlamaktadır.

Geri