AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kizilay logosu neden ters?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Kızılay logosu neden ters?​

Yalnız Kızılay bayrağında “ay”ın açık yüzü bayrak direğinin tersine doğrudur. Kızılay alameti, Devletler Hukuku’nun ilgi hükümleri gereğince, savaş zamanında silahlı kuvvetlerin sağlık servisleri ile o hükümlerin belirlediği kişi ve kuruluşlar için “koruyucu ve belirtici işaret” olarak kabul edilmiştir.

Kızılay Hangi ülkelerde çalışmıştır?​

Türk Kızılay, Filistin, Sudan, Endonezya, Sri Lanka, Kırgızistan, Kosova, Somali, Pakistan gibi ülkelerde insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra pek çok kalıcı refaha yönelik çalışmalara imza atmıştır.

Kızılay kimlere yardım eder?​

Kızılay kimlere yardım eder?
Türk Kızılay sosyal yardım programlarından, belirlenen kriterlere uygun olmaları ve gerekli belgeleri temin etmeleri halinde; temel ihtiyaçlarını karşılayamayan dezavantajlı/zarar görebilir kişiler/gruplar yararlanabilir (Yaşlılar, kadınlar, engelliler, kronik hastalar, yoksullar, işsizler, mülteciler/sığınmacılar.

Kızılay 500 TL yardım nereden alınır?​

Kızılay 500 TL yardım nereden alınır?
Kaymakamlık ve Valilikler vasıtalısıyla ya da 168 Nolu Kızılay çağrı hizmetine bağlanarak da başvurular iletilebilir. Kızılay tarafından ailelere yapılacak nakit desteği Ramazan ayı boyunca peyderpey ödenecek.

Kızılay bayrağının sembolü nedir?​

Kızıl renkteki haç ve kızıl renkteki yarım ay sembolleri, dünyanın en çok tanınan iki amblemi. Her ikisinin birden görüldüğü bayrak ise 1919 yılında, 1. Dünya Savaşı’nın hemen ardından Kızılhaç ve Kızılay derneklerinin kurduğu birliğin sembolü.

Kızılay çadırında kimler kalır?​

tanım: kızılay çadırı, sadece ihtiyaç sahiplerinden önce -katil de olsa- güç sahiplerinin elde ettiği.

Kızılay faaliyetleri nelerdir?​

Kızılay faaliyetleri nelerdir?
Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk …

Kızılay başka ülkelerde var mı?​

Kızılay başka ülkelerde var mı?
1990’da BM’de gözlemci statüsü kazanmıştır. Ulusal Kızılhaç ve Kızılay dernekleri, hareketin temel birimleridir. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde bulunur.

Kızılay hangi durumlarda insanlara yardım eder?​

Kızılay yaralılara bakar, tedavi eder ve savaş bölgesinden intikallerine yardımcı olur. Kızılay her türlü felakette zarar görenlerin yardımına koşar. Felaketzedelere ihtiyaç duydukları her türlü yardımı yapar. Yatacak yer, giyecek, yiyecek temin eder.

Kızılay logosunun neden ters olduğunu merak ediyorsanız, bunun sebebi uluslararası hukuk kurallarıdır. Kızılay logosu, Devletler Hukuku'nun belirlediği kurallara göre savaş zamanında silahlı kuvvetlerin sağlık servisleri ve belirlenen kişiler için koruyucu ve belirleyici bir işaret olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle, Kızılay logosunda bulunan "ay" sembolünün açık yüzünün bayrak direğine doğru olmasının özel bir anlamı vardır.

Kızılay, Türkiye'nin yanı sıra Filistin, Sudan, Endonezya, Sri Lanka, Kırgızistan, Kosova, Somali, Pakistan gibi ülkelerde insani yardım faaliyetlerinde bulunmuş ve kalıcı refah projelerine destek vermiştir. Uluslararası alanda da faaliyet gösteren Kızılay, pek çok ülkede yardım çalışmaları yapmıştır.

Kızılay'ın yardım ettiği kişilere gelince, Kızılay sosyal yardım programları kapsamında belirlenen kriterlere uyan ve gerekli belgeleri sunabilen dezavantajlı ve zarar görebilecek kişiler ve gruplar yardım alabilir. Bu gruplar arasında yaşlılar, kadınlar, engelliler, kronik hastalar, yoksullar, işsizler ve mülteciler/sığınmacılar yer almaktadır.

Kızılay'ın yaptığı yardımlardan biri de 500 TL nakdi yardımdır. Bu yardımı almak isteyen kişiler, kaymakamlıklar ve valilikler aracılığıyla başvuruda bulunabilirler ya da 168 numaralı Kızılay çağrı hattını arayarak başvuru yapabilirler. Kızılay tarafından ailelere yapılacak nakdi yardım Ramazan ayı boyunca peyderpey ödenecektir.

Kızılay'ın sembolü, kızıl renkteki haç ve kızıl renkteki yarım ay sembolleridir. Bu semboller dünyada en çok tanınan amblemler arasındadır ve her ikisinin bir arada olduğu bayrak, Kızılhaç ve Kızılay derneklerinin birliğinin sembolüdür.

Son olarak, Kızılay faaliyetleri arasında toplumsal dayanışma sağlamak, sosyal refahın gelişimine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı sağlamak gibi önemli görevler yer almaktadır. Ayrıca kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren Kızılay, insanlara tüm bu alanlarda destek olmaktadır.

Geri