AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

kızılay haftasında neler yapılır

haberci

Yeni Üye
kızılay haftasında neler yapılır
Her sene kutlamış olduğumuz Kızılay Haftası 29 Ekim ve 4 Kasım tarihleri aralarında kutlanmaktadırBu hafta Kızılay'ın kuruluş amaçları anlatılmakla beraber özellikler okullarda büyük faaliyetler düzenlenir Kızılay haftasında okullarda konuşmalar,şarkılar ve şiirler okunmanın yanı sıra televizyon programlarında Kızılayın yapmış olduğu faaliyetler detaylı gösterilir
Kızılay'ı ülkemizde çoğu birey yalnızca kan verme derneği gibi görmektedir ve bu gibi durumların faaliyetler ile daha ayrıntılı bilgiler ile aktarılması sağlanmaktadır Kızılay tüm felaketlerde yani yer sarsıntısı,sel,yangın,hastalık ve savaş gibi durumlarda hemencecik yardım elini uzatmaktadır
Bu gibi durumlarda hasar gören vatandaşlara çadırlar,yiyecekiçecek gibi aklınıza gelebilecek her türlü yardımı sağlamaktadır Keza geçici hastaneler kurarak gerekli insani ihtiyaçları sağlamaktadırlar *

Kızılay Haftası, Türkiye'de Kızılay'ın kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında farkındalık yaratmak için kutlanan önemli bir etkinliktir. Bu hafta boyunca okullarda, toplumda ve medyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Kızılay Haftasında genellikle okullarda öğrencilere Kızılay'ın neler yaptığı, yardım faaliyetlerinin yanı sıra birçok konuda bilgilendirici konuşmalar yapılır. Ayrıca Kızılay'ın insani yardım çalışmaları ve gönüllülük kavramı ön plana çıkarılır. Okullarda öğrenciler arasında Kızılay'a destek olmaları konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışılır.

Kızılay'ın sadece kan bağışı derneği olarak bilindiği, ancak aslında deprem, sel, yangın, hastalık ve savaş gibi acil durumlarda da yardım faaliyetleri yürüttüğü vurgulanır. Kızılay, acil durumlarda hızla harekete geçerek ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar sağlar. Bu yardımlar arasında çadır kurulumu, gıda ve içecek dağıtımı, tıbbi yardımlar ve geçici hastane kurulumu gibi hizmetler yer almaktadır.

Kızılay Haftası, toplumun Kızılay'a olan desteğini artırmak ve insanların yardımlaşma, dayanışma duygularını pekiştirmek amacıyla kutlanmaktadır. Bu haftayı fırsat bilerek Kızılay'a destek olmak ve topluma karşı daha duyarlı olmak için çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz.

Geri