AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kizilay gonullusu nasil olunur?

Editör

Yeni Üye

Kızılay gönüllüsü nasıl olunur?​

Türk Kızılay’a nasıl gönüllü olurum? Türk Kızılay Gönüllü Yönetim Sistemine (gonulluol.org) üye kaydı yaparak gönüllümüz olabilirsin.

Engelsiz Kızılay ne demek?​

Engelli bireylerin yürütülen faaliyetlere gönüllü katılımını sağlayarak yardım süreçlerinde aktif görev almasını hedefleyen Türk Kızılay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başlatacağı “Engelsiz Kulüp” projesi ile engelli bireylerin, hayata eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanmasını amaçlıyor.
Kızılay senin için ne ifade ediyor?​
Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Kızılay, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu’nun te- mel ilkelerini paylaşır.

Kızılayda çalışmak için ne yapmalıyım?​

Kızılayda çalışmak için ne yapmalıyım?
Kızılay’da çalışmak için gerekli bilgileri, iş ilanlarını görmek ve iş başvurularını yapmak için kariyer sitemiz kizilaykariyer.com ‘u kullanabilirsiniz. “İş Başvuruları sadece www.kizilaykariyer.com adresinden bireysel olarak yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.”

Kızılay gönüllüsü olursa ne olur?​

Kızılay gönüllüsü olursa ne olur?
Örneğin, kan ve kök hücre bağışı kampanyalarına destek olabilir, yardıma muhtaç birine yardım götürebilir, çocuklarla etkinliklerimizde bize destek sağlayabilir, engelliler için kitap okuyabilir, huzurevlerindeki yaşlıları ziyaret ederek yüzlerini güldürebilirsin.

Kızılay nereden para kazanıyor?​

Kamu bütçesinden pay almayan ve tamamen bağışlarla finanse edilen Kızılay’ın mali tabloları incelendiğinde, son yıllarda kuruma yapılan bağış ve yardımların 32 kat arttığı görülüyor. Öte yandan kurumun “hayır işleri ve gönüllü faaliyetler” adı altındaki harcamaları da bir hayli dikkat çekiyor.

Kızılay nedir ne işe yarar?​

Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk …
Kızılay personeli ne kadar maaş alıyor?​
Kızılay personel maaşlar 6.000 ile 10.000 arasından değişkenlik gösteriyor. Genel müdür maaşları; 12.000 ile 20.000 arasında Yardımcıların ise 8.500 ile 15.000 arası değişmekte.

Kızılay çalışanları ne iş yapar?​

Kızılay çalışanları ne iş yapar?

Kızılay üyeleri ne yapar?​

Kızılay üyeleri ne yapar?

Kızılay kan için para alıyor mu?​

🔴Önemli Duyuru Kızılay Kanı satıyor mu? ❌Kan bir insan dokusudur ve ticari amaca kesinlikle konu edilemez Türk Kızılay Kan bağış faaliyetlerini milli bir ödev olarak kâr amacı gütmeksizin yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu tüm bu Kan işlemlerinin maliyetini karşılamaktadır.

Kızılay çalışanları maaş alıyor mu?​

Kızılay personel maaşlar 6.000 ile 10.000 arasından değişkenlik gösteriyor. Genel müdür maaşları; 12.000 ile 20.000 arasında Yardımcıların ise 8.500 ile 15.000 arası değişmekte. Genel olarak şunu söyleyebiliriz, Türkiye de en yüksek maaş veren kurumlardan birisi Kızılay’dır.
Kızılay nedir kısaca özeti?​
Kızılay; ” Ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık ve insanlık ilkeleri çerçevesinde, hayır kurumu niteliğinde, birlik ve evrensellik ilkesi” nden hareketle çalışan bir yardım kuruluşudur. Kızılay, uluslararası üst kuruluşlar olan ” Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi” ne bağlıdır.

Merhaba! Türk Kızılayı'na gönüllü olmak istiyorsanız, Türk Kızılay Gönüllü Yönetim Sistemine (gonulluol.org) üye kaydı yaparak gönüllü olabilirsiniz. Ayrıca, Engelsiz Kızılay projesi engelli bireylerin faaliyetlere katılımını sağlayarak eşit koşullarda yaşamlarını sürdürmelerini amaçlayan bir girişimdir.

Kızılay'ın anlamı birçok insana göre farklıdır; ancak genelde Kızılay, dayanışmanın, eşitliğin, insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olarak görülür. Kurum, temelde Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu'nun ilkelerini paylaşır ve toplumsal refahın gelişmesine katkıda bulunur.

Kızılay gönüllüsü olduğunuzda çeşitli faaliyetlere katılarak sosyal sorumluluklarınızı yerine getirebilirsiniz. Örneğin, kan ve kök hücre bağışı kampanyalarına destek olabilir, yardıma muhtaç insanlara yardım götürebilir, çocuklarla etkinliklere katılabilir, engelliler için destek sağlayabilir ve daha birçok aktivitede bulunabilirsiniz.

Kızılay'ın gelir kaynağı genellikle bağışlardan gelir. Kurum, kamu bütçesinden pay almayarak tamamen bağışlarla finanse edilir ve son yıllarda bağış ve yardımların arttığı gözlemlenmektedir.

Kızılay çalışanları genellikle kurumun belirlediği program ve hizmetleri yürütürler. Görevleri geniş bir yelpazede olabilir; ancak genel olarak Kızılay çalışanları, yardım faaliyetlerini organize etme, sosyal hizmetler sağlama, sağlık hizmetleri sunma gibi alanlarda çalışırlar.

Kızılay üyeleri genellikle kurumun projelerine destek vermek, gönüllü çalışmalar yapmak ve yardıma muhtaç insanlara destek olmak gibi faaliyetlerde bulunurlar. Üye olmak, Kızılay'ın faaliyetlerine katkıda bulunma imkanı sağlar.

Kızılay kesinlikle kanı satmaz ve kan bağış faaliyetlerini kâr amacı gütmeksizin yapar. Türk Kızılay Kan bağışlarını milli bir görev olarak kabul eder ve Sosyal Güvenlik Kurumu kan işlemlerinin maliyetini karşılar.

Son olarak, Kızılay'ın özeti; ayrım gözetmeme, tarafsızlık, bağımsızlık ve insanlık ilkeleri doğrultusunda yardım kurumu niteliğinde çalışan bir kuruluş olduğudur. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi'ne bağlı olan Kızılay, birlik ve evrensellik ilkesiyle hareket ederek toplumsal refaha katkıda bulunur.

Umarım sorularınıza detaylı cevaplar verebilmişimdir. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri