- Konu Yazar
Kızılay evden eşya alıyor mu?
Türk Kızılay’ın yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği insani yardım çalışmalarına ayni bağışlarınızla destek olabilirsiniz. Kurumumuz; barınma, beslenme, giyim, kırtasiye malzemesi, hijyen ürünleri, elektronik cihaz, mobilya vb. mal ve eşyaları ayni bağış olarak kabul etmektedir.Kızılay yardım kolisinde neler var?
İçerisinde Ayçiçek yağı, kırmızı mercimek, domates salçası, kuru fasulye, arpa ve tel şehriye, toz şeker, makarna, pirinç, bulgur, çay, un ve tuz bulunan 120 TL değerindeki toplam 175 bin adet gıda kolisiyle de Ramazan ayı boyunca 700 bin kişilik yardım ihtiyaç sahibi ailelere ulaşacak.Bağış yoluyla edinilen paradan vergi alınır mı?
Bağış yoluyla edinilen paradan vergi alınır mı?Yürürlükteki Gelir Vergisi Kanunu değişiyor. Hibe yolu ile veya herhangi bir suretle, karşılıksız edinilen paraların veya sair suretlerle edinilen kıymetlerin, yıllık 2.500 lirası vergiye tabi olmayacak. Aşan kısmı, gelir vergisine tabi tutulacak.
Üniversitelere yapılan bağışlar gider yazılabilir mi?
Üniversitelere yapılan bağışlar gider yazılabilir mi?‘ 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’na göre faaliyette bulunan üniversiteler ve yüksek teknoloji enstitülerine yapılan aynî veya nakdî bağış ve yardımların tamamı 1 kurum kazancından indirim konusu yapılabilecektir.
Kullanılmayan giysileri nereye verebiliriz?
Kullanmadığınız, eskidiğini veya modasının geçtiğini düşündüğünüz giysilerinizi bağışlayabileceğiniz dernek, sosyal girişim ve platformları bir araya getirdik.Kızılay devlet mi özel mi?
Bunlar; insanlık,ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık,hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir. Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.Kızılay 500 TL yardım parası nasıl alınır?
Kızılay 500 TL yardım parası nasıl alınır?Yardım başvuruları ve bağışçılar, Kızılay’ın 81 il ve 900 ilçesindeki temsilciliklerine başvuru yapabilirler. 32 Bin mahalle muhtarı ve 18 bin köy vasıtasıyla yardım ihtiyacı olduğunu belirtmeleri ile Kızılay’a ulaşabilirler. Diğer başvuru kanallarından Kaymakamlıklar, Valilikler vasıtalısıyla başvuru yapılabilecek.
Kızılay yardım parası ne kadar?
Kızılay yardım parası ne kadar?İşte Kızılay 500 TL yardım ile ilgili detaylar… Türk Kızılay’ı Ramazan yardımları kapsamında 206 bin aileye hane başı 500 TL yardım yapıyor. Türk Kızılay’ı devletin ilgili kurumları ile istişareler sonucu belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere hane başı yardım yapılmasını kararlaştırdı.