- Konu Yazar
- #1
Kızartmalı Köfteli Patates Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı su
Damak zevkinize nazaran tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Sebzeleri:
4-5 patates
1-2 soğan
1 kapya biber
2 sivri biber
Kızartmak için:
Biraz sıvı yağ
Sosu için
Su
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz karabiber kırmızı biber
Kızartmalı Köfteli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak köfte için gerekli tüm materyalleri geniş bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım.
Üzerini kapatalım ve 1 saat dinlendirelim buzdolabında.
Bir tavaya biraz yağ alalım ve elma dilim halinde kestiğimiz patatesleri kızartalım.
Daha sonra biberleri kızartalım.
En son formlarını verdiğimiz köfteleri de kızartalım.
Patatesleri tam kızartmanıza gerek yok daha suda da pişecek.
Ben birinci patatesleri döşemiştim tencereye lakin siz o denli yapmayın siz evvel köfteleri dizin büyük bir tencereye yada biberleri daha sonra patatesleri ekleyin.
Salçaları sıcak suda ezin (su ölçüsü vermeyeceğim kullandığınız patateslerin uzunluğuna nazaran bile değişir.
Sebze ve köftelerin üzerini geçmeyecek biçimde hatta bir parmak kadar az olsun.
Pişince hafif sulu olsun lakin sulu yemek gibide olmasın.
Baharatları ekleyin ve tencereye ek edin.
Kapağının kapatın ve orta ateşte pişirin. Patatesler yumuşayınca tamamdır. Yanına biraz pilav salata tamamdır. Afiyet olsun.
Kızartmalı Köfteli Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı su
Damak zevkinize nazaran tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Sebzeleri:
4-5 patates
1-2 soğan
1 kapya biber
2 sivri biber
Kızartmak için:
Biraz sıvı yağ
Sosu için
Su
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz karabiber kırmızı biber
Kızartmalı Köfteli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak köfte için gerekli tüm materyalleri geniş bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım.
Üzerini kapatalım ve 1 saat dinlendirelim buzdolabında.
Bir tavaya biraz yağ alalım ve elma dilim halinde kestiğimiz patatesleri kızartalım.
Daha sonra biberleri kızartalım.
En son formlarını verdiğimiz köfteleri de kızartalım.
Patatesleri tam kızartmanıza gerek yok daha suda da pişecek.
Ben birinci patatesleri döşemiştim tencereye lakin siz o denli yapmayın siz evvel köfteleri dizin büyük bir tencereye yada biberleri daha sonra patatesleri ekleyin.
Salçaları sıcak suda ezin (su ölçüsü vermeyeceğim kullandığınız patateslerin uzunluğuna nazaran bile değişir.
Sebze ve köftelerin üzerini geçmeyecek biçimde hatta bir parmak kadar az olsun.
Pişince hafif sulu olsun lakin sulu yemek gibide olmasın.
Baharatları ekleyin ve tencereye ek edin.
Kapağının kapatın ve orta ateşte pişirin. Patatesler yumuşayınca tamamdır. Yanına biraz pilav salata tamamdır. Afiyet olsun.
Kızartmalı Köfteli Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı