AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kızartmadan Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
3 adet bostan patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
Kıymalı sos için ;
1 kg kıyma
1 adet soğan
4-5 diş arımsak
3 adet sivri biber
3 adet kapya biber
Tereyağ ,sıvı yağ
Karabiber ,kekik
Beşamel sos için;
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı süt
Üzeri için ;
Rendelenmiş kaşar

Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyup 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
Arkalı önlü zeytin yağ sürüp 180 derece fırında pişirelim.
Kıymalı harç için yemeklik doğranmış soğanı kavuralım, akabinde kıymayı koyup kavuralım.
Daha sonra biberleri koyup, baharatlarını ek edip kavuralım.
Pişen patlıcanları yağlı kağıt üzerinde alıp yağlanmış olan tepsiye dizin.
Kavurduğumuz harcı üzerine dökelim .
Beşamel sos için gerekli gereçleri koyup krema kıvamına gelene kadar pişirelim ve patlıcanın üzerine dökelim.
En son rendelenmiş kaşarı ek edip tekrar fırına verelim ,kaşar kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst