AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kızartmadan Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kızartmadan Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Fırın patates için;
2 orta uzunluk patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı paprika
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
Et marinasyonu için;
250 -300 gram jülyen doğranmış et
1 adet soda
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan rendesi (suyu sıkılmış)
1 tatlı kaşığı kekik
Yoğurt sosu için;
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt
Domates sosu için;
1 su bardağı domates rendesi
1 çimdik şeker
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı sirke

Kızartmadan Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etleri pişirmeden evvel patatesleri incecik dilimleyip materyalleri ile karıştırıp fırına veriyoruz.
200 derecede yaklaşık 30-35 dakikada kızaracaklar.
Etleri jülyen doğrayıp sosta en az 2 saat bekliyoruz.
Pişirmeye yarım saat kala etleri çıkarıyoruz ve oda sıcaklığına getiriyoruz.
Daha sonra çok güzel ısınmış döküm tavada ya da yanmaz yapışmaz tavada iki tarafı mühürleyip kenara alıyoruz.
Aynı tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı alıp biraz paprika atarak etleri tekrar pişiriyoruz.
Etleri pişirdikten sonra kenara alıp, etleri pişirdiğimiz tavaya domates sosu için gerekli materyalleri alıp pişiriyoruz.
En alta patates, üzerine yoğurt sarımsak, üzerine et ve en son domates sosu ek ederek olağanüstü bir yemek yapabilirsiniz!.
Kızartmadan Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst