AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kızartma Yapmadan Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kızartma Yapmadan Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
5 adet orta uzunluk patlıcan
5 adet sivri biber
İç harcı için;
300 gram dana kıyma
1 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Sosu için;
1 kaşık domates biber karışık salça
Az zeytinyağı

Kızartma Yapmadan Karnıyarık Tanımı Yapılışı


Merhabalar;
Öncelikle patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım ve üzerlerini bıçakla çizelim hafif yağlayıp fırın tepsisi ile fırınlayalım.
Yeterlice yumuşayana kadar fırında kalsınlar, daha sonra iç harcı için az zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar pişirelim.
Akabinde yeniden küçük doğradığımız biberleri ekleyelim.
Onları da yumuşayana kadar pişirip üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyelim.
Kıyma da piştikten sonra üzerine söndürmeye yakın maydanozu da ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatalım.
Bu ortada fırından çıkardığımız patlıcanları bıçakla kestiğimiz yerden kaşıkla bastırıp iç harcı içine koyalım.
Üzerine de salça ve yağı az ılık suda açıp yeterlice karıştıralım .
Hazırladığımız karnıyarığın üzerine gezdirip üzerlerini sivri biber koyarak tekrar fırınlayalım.
İnanın yazması uzun olsa da uğraştırmıyor ve çok hafif ve çok lezzetli oluyor bu formülü seveceksiniz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst