Kızartma Salatası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kızartma Salatası Tarifi İçin Malzemeler
3 küp küp doğranmış patates
3 doğranmış havuç
1 çiçeklerine ayrılmış brokoli
3 küp küp doğranmış patlıcan
2 kaba karelere doğranmış kapya biber
Kabak, karnabahar ve her türlü kızartmaya uygun sebze eklenebilir
1 yemek kaşığı biber salçası
2 sıkılmış limon
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Maydanoz (Kuru veya taze)
Kızartma yağı

Kızartma Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sırasıyla patates, havuç, patlıcan, biber ve brokoli renk alana kadar kızartılır. Kızarttıktan sonra yağı süzülsün diye peçetenin üstüne alınır. Sıcakken tuzlanır. Soğumaya bırakılır.
2 limonun suyu ve salça bir kaseye alınır. Salça eriyene kadar karıştırılır.
Ezilmiş sarımsaklar, damak tadına göre tuz (Dikkat, sebzeleri tuzladık bile, salçanızda tuzluysa, sosa tuz koymayın) karabiber eklenir ve karıştırılır.
Yağını akıtmış sebzeler servis tabağına alınır ve üstüne hazırlanmış olan sos dökülür. Maydanoz eklenir Ve sosun heryere bulaşacağı şekilde karştırılır.
Bu salatayı yazın yaptığınız zaman taze maydanozla ve taze sarımsakları doğrayıp en son sosla birlikte eklemenizi önerirİm.
Daha taze bir tadı oluyor. Ayrıyetten yazın taze nane de eklenebilir.
Servis etmeden önce jelatinleyip 2 saat dinlendirirseniz, salata sosunu çekmiş olacaktır. Daha güzel olur. Afiyet olsun.
Kızartma Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst