AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kızarmış Yumuşacık Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kızarmış Yumuşacık Tavuk Tanımı İçin Materyaller
4 adet tavuk pirzola
Yarım soğan
2 diş sarımsak
Sosu için
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pulbiber

Kızarmış Yumuşacık Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
4 adet yıkanmış temizlenmiş tavuk pirzolayı ,yoğurt ,zeytinyağı ,tuz, pulbiber ile harmanladıktan sonra dolaba atıp bir mühlet dinlendiriyoruz.
30 dk kadar dolapta kaldıktan sonra çıkarıp tavaya yağ döküyoruz uygunca kızdığı vakit pirzolalarımızı atıp iki kez döndürdükten sonra 2 diş sarımsağı ve yarım soğanı 4 kesime bölüp tavuğun üzerine atıyoruz.
Ocağı kısıp kapağını kapatıyoruz tavuklarımız renk alıp kızarana kadar evvel iç sonra dış olmak üzere piştiğinden emin olduktan sonra servise alıp yiyoruz afiyet olsun.
 
Geri
Üst