- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kızarmış pilav nerenin yemeği?
Çin’in Jiangsu bölgesinde yer alan ‘Yangzhou’ şehriyle aynı ismi taşıyan bu yemek, sadece Çin’de değil, tüm dünyada popüler olmayı başarmış otantik bir kızarmış pilav yemeğidir.Kızarmış pilav nasıl olur?
Kızarmış Pilav (Fried Rice) Tarifi Nasıl Yapılır?- Bir tencereye 1,5 su bardağı kaynamış suyu koyun.
- Orta ateşte kaynayana kadar ısıtın ve içine pirinçleri ekleyin.
- Suyunu çekene kadar pişirin.
- Tavuk göğsünü küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Üzerine 1 yemek kaşığı soya sosu ve toz şekeri ekleyin.
Fried Rice nasıl yapılır?
Fried Rice Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Tavukların üzerine karabiber ve tuz serpiştirdikten sonra kenarda bekletin.
- Bu esnada küçük bir tavanın içerisinde pirinçleri haşlayın.
- Teflonun içine az miktarda yağ ekleyin.
- Biber, sarımsak ve soğanları küçük küçük doğrayın.
Çin usulü pilav nasıl yapılır?
Sebzeli Çin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp süzülen pirinçler kaynamış su da 10 dakika makarna haşlar gibi haşlanır.
- Haşlanmış pirinç süzülüp soğumaya bırakılır.
- İnce ince doğranmış soğan ve sarımsaklar zeytinyağında çevrilir.
- Daha sonra havuç, bezelye ve mısır eklenerek bir kaç dakika daha kavurulur.
Kore pirinci nasıl pişirilir?
Kore Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?- 1, 5 su bardağı pirinci üstünü geçecek kadar suda 30 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra ısladığımız pirinci bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- İlk 10 dakika yüksek ateşte, 15 dakika orta ateşte, 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Pilav çeşitleri nelerdir?
Pilav çeşitleri nelerdir? En farklı ve tam ölçülü pilav tarifleriKore’de pilav nasıl yapılır?
Yumurtalı pilav nasıl yapılır?
Yumurtalı Çin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkayıp ayıkladığınız taze soğanları incecik kıyın.
- Doğranmış taze soğan ve havuçları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurmaya başlayın.
- Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip pirinçler şeffaf bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.