SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kızarmış Muz Tatlısı nasıl yapılır
Kızarmış Muz Tatlısı hazırlanışı
Kızarmış Muz Tatlısı malzemeleri:
3 adet orta boy muz
15 gr teremyağ ballı
12 portakal
1 corba kaşığı esmer şeker
2 corba kaşığı krema
1 corba kaşığı kabak cekirdeği
Kızarmış Muz Tatlısı yapımı:
Portakalın suyunu cıkartın Muzları soyup buyuk parcalar halinde diyagonal doğrayın Teremyağı yapışmaz yuzeyli tavada eritin Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin
Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması icin karıştırın Muzları servis tabağına alıp uzerlerine kremayı dokun ve kabak cekirdeklerini serpin
Afiyet olsun
imageskizarmismuztatlisitarifiresimli5ad40672b77a0
Kızarmış Muz Tatlısı hazırlanışı
Kızarmış Muz Tatlısı malzemeleri:
3 adet orta boy muz
15 gr teremyağ ballı
12 portakal
1 corba kaşığı esmer şeker
2 corba kaşığı krema
1 corba kaşığı kabak cekirdeği
Kızarmış Muz Tatlısı yapımı:
Portakalın suyunu cıkartın Muzları soyup buyuk parcalar halinde diyagonal doğrayın Teremyağı yapışmaz yuzeyli tavada eritin Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin
Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması icin karıştırın Muzları servis tabağına alıp uzerlerine kremayı dokun ve kabak cekirdeklerini serpin
Afiyet olsun
imageskizarmismuztatlisitarifiresimli5ad40672b77a0