Kiz bebeklerin gogsu neden siser?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kız bebeklerin göğsü neden şişer?​

Bebeklerin memelerinde erken dönemde meydana gelen bu şişlik, sertlik ve bazen memelerden süt gelmesi, çoğunlukla anneden geçen hormonların etkisiyle oluşur. Yenidoğan dönemi ilerledikçe anneden bebeğe geçen hormonlar bebeğin vücudunda elimine olur, vücuttan atılır, memelerdeki sertlik ve şişlik de kendiliğinden geçer.
Bebeklerin göğsü sıkılır mı?
Bebeğin göğsüne masaj yapılması, şişliği indirmeyeceği gibi iltihap ve derisinde yaralanmalara sebep olabilir. Bebeğin memesinde oluşan iltihap çok kolay diğer dokulara yayılarak apseye sebep olabilir. Bu gibi uygulamalardan kesinlikle uzak durmak gerekir.

Süt granitleri nasıl geçer?​

Bebeklerde milia tedavisi için özel bir program, ilaç ya da tedavi yöntemi yoktur. Müdahale edilmezse en fazla 4 ay içinde kendiliğinden yok olur. Eğer bebeğinizin cildinde oluşan milialar tahriş olmuşsa, bebeğinizin yüzünü pH seviyesi uygun ve zararsız bir bebek temizleyici ile ılık su eşliğinde silebilirsiniz.
Bebeklerin göğsüne süt girer mi?
Evet. Anneden gecen hormonların etkisiyle yenidoğan bebeğin memelerinde bazen süt toplanabilir.

Memede şişlik ne demek?​

Memede ele gelen sertlik, şişlik veya kitle saptanması durumunda ilk akla gelen korkulacak hastalık meme kanseridir. Memede ağrısız kitle saptanması meme kanserinin en sık görülen bulgusudur. Ancak memede oluşmuş olan her kitle kanser olmayacağı için hemen korkuya kapılmamak gerekir.
Yeni doğan bebeğin memeleri sıkılır mı?
Bebekte görülen meme şişmesi herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmemektedir. ❌Bu nedenle bebeğin göğüs bölgesine masaj, sıkma ve sürekli dokunma gibi hareketlerden uzak durulmalı ve şişmenin geçmesi beklenmelidir.

Bebeklerde verniks nedir?​

Verniks kazeoza, bebeğinizin cildinde koruyucu bir tabakadır. Beyaz, peynir benzeri bir madde olarak görünür. Bu kaplama, anne karnındayken bebeğin cildinde gelişir. Maddenin izleri doğumdan sonra ciltte görünebilir.
 
Geri
Üst