AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kiymasiz bezelye yemegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kıymasız bezelye yemeği nasıl yapılır?​

İlk olarak bezelyeleri ayıklayıp güzelce yıkayalım, onlar süzülürken biz soğanımızı doğrayıp tencereye alalım ve yağını ekleyip kavuralım. Soğanlar kavrulunca salçasını da ekleyip 3 dakika kadar karıştırıp, bezelye ve küp küp doğranmış havucu ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirince yemeğiniz hazır.
Sade bezelye yemeği nasıl olur?
Sade Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı doğrayıp zeytinyağ da renk değiştirip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine bezelye ve sıcak suyu ekleyip baharatları da koyduktan sonra pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Domatesli bezelye yemeği nasıl yapılır?
Tencereye zeytinyağını koyup üzerine yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurun. Soğan yumuşayınca doğranmış havuçları, patatesi ve bezelyeleri ekleyin. 2 dk kavurun. Domates sosunu, bulyonu ve tuzunu ilave edin. 1. 5 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte pişirin.

Bezelye yemeği nasıl yapılır Havuçsuz?​

Tavuklu Bezelye(Havuçsuz) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuk göğsü iyice yıkandıktan sonra küp küp doğranır ve tencereye koyulur suyunu çekip kavrulmaya başlayınca soğan eklenir ve biraz daha kavrulur. Domates ,baharatlar ,salça ,patates ve bezelyede eklenip suyuda konulup 40 dakika pişirilir.
Tencerede bezelye yemeği nasıl yapılır?
Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
- Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
- Kavrulan kıymanın üzerine salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun.
- Pul biber ve tuz ilave edip karıştırın.
Sebzeli bezelye yemeği nasıl yapılır?
Bezelye Yemeği Yapılışı: Soğanları kavurunca salçasını ekleyip biraz daha kavurun. Bezelye, havuç ve patatesleri ekleyin. Pul biber ve tuzu atıp biraz daha karıştırın. Sıcak suyu ekleyip kısık ateş üzerinde 40 dakika yemeğinizi pişirin.
Kuru soğanı ve sarımsağı doğrayıp tavaya alalım. Üzerine yağı ekleyip kavuralım.Kırmızı toz biber ve salçayı ekleyip karıştıralım. Süzülmüş bezelyeyi ekleyip kavuralım. Üzerine rendelenmiş domatesi ve baharatları ekleyip karıştıralım .
 
Geri
Üst