Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı un
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
İç harcı için:
350 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı yağ

Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu derin bir kaba koyalım.
Tuz maya,şekeri koyalım ortasını açalım,yağımızı koyalım.
Suyumuzu azar azar ek ederek yuğurmaya başlayalım.
Yumuşak bir kıvam ve ele yapışmayacak halde hamur elde edelim ve 1 saate yakın mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra 2 beze yapıp oklava ile uzunlamasına açalım. Elinizle genişletebilirsiniz.
İç harcı için; Yağımızı tencereye koyalım.
Soğanımızı ince dilimleyip rengi değişene kadar kavuralım.
Kıymayı ve baharatlarımızı ekleyip kavuralım.
Rengi döndükten sonra 5 dk kadar tencere kapağını kapatıp, kendi halinde pişsin.Ilımaya bırakın.
Ardından hamurunuzun ortasına uzunlamasına kıyma harcınızı yerleştirin.
Fırın tepsinize pidenizi koyup evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü kızarana dek pişirelim.
Hamuru koyduktan bi 10 dk sonra, bir kapta tereyağı hafif eritip pidelerin üzerine heryerine yağ sürün.
Pideniz piştikten sonra da üzerine yağ sürerek servis edebilirsiniz.
Eğer yumurtalı isterseniz, (ben o denli yaptım).
Piştikten sonra pideyi kesip içine yumurta kırın 5 dk kadar fırında bekletin.
Afiyet olsun.

Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst