AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Yaprak Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
30 -40 adet asma yaprağı
1,5 su bardağı pirinç
400 gram kıyma
1 küçük soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı biber
Tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Sıvı yağ
Sıcak su

Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaprakları haşlıyoruz kenara koyuyoruz.
İç için kıyma pirinç salçalar ve baharatları bi kaba koyuyoruz.
Üzerine incecik doğranmış soğan sarımsak ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
İç harcıyla yaprakları tek tek sarıp tencereye diziyoruz.
Tencerenin altına kart olan yahut yırtık yapraklardan koyabiliriz yapışmasın diye.
Üzerine salçalı suyu ekleyip varsa dolma taşı, yoksa tabak kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst