Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 adet küçük uzunluk soğan
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
50 gram kıyma
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet domates (ben konserve kullandım)
1 yemek kaşığı un (silme)
1 çay bardağı şehriye
5 su bardağı sıcak su
Tuz,karabiber,kuru nane

Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye küçük küçük doğranmış soğanları,biberleri ve yağı alıp kavurmaya başlıyoruz.
Sebzeler hafif yumuşadığında kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Akabinde salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi(konservede olur. )ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Sebzeler düzgünce yumuşadığında çok az su ile açtığımız unu da ekleyip biraz da bu halde kavuruyoruz. (unun topaklanmaması için çok az su ile açıp ek edin. )
Daha sonra sıcak suyu ek ediyoruz.
Su kaynamaya başlayınca da şehriyeyi ekliyoruz. (arpa,tel şehriye ile de yapabilirsiniz. )
Son olarak baharatlarını da atıp pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst