Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Ve Peynirli Pide

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Ve Peynirli Pide Tanımı İçin Gereçler

Pidenin iç materyali için;
Yarım kilo kıyma
1 adet domates
1 adet kapya biber
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı ucu ile tuz
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
(Domates biberlerleri rondodan geçirelim ve elimizle suyunu sıkalım)
Peynirli harç için ;
Yarım kilo yağlı peynir
Yarım demet maydanoz
(Maydanoz yıkanır ve ince doğranır peynir ile uygunca karıştırılır)
Hamuru için ;
1 kilo un
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
(Not ;2 yumurta sarısı pidenin üstüne beyazı hamura koydum ben)

Kıymalı Ve Peynirli Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamuru yoğuralım.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim. 2 saat mayalansın.
Öncelikle domates, biberleri rondodan çekelim ve elimizle suyunu sıkalım.
Kıymayın içine koyalım ve bütün gereçleri birleştirip yoğuralım.
İç harcımız 20 dakika bekletilir.
Hamurdan mandalina büyüklükte beze alıp tezgahta uzun açılır .
İçine kıymalı harcımızı koyup hal verilir.
Yanlarına yumurta sarısı sürülür .
Üstüne margarinden minik koparıp üstüne konur yumuşak olsun diye .
Evvelden ısıtılmış fırında 180 de pişer ,kontörlü pişirin her fırın tıpkı değil.
Peynirli pide içinde peynir maydanoz düzgünce karıştırılır tıpkı formda yapılır.
 
Geri
Üst