Kıymalı Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için:
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kadar maya
Kulak memsi kıvamında un
İç harcı;
250 gram kıyma
Yarım çay bardağı su
Baharat
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet domates
Sumaklı soğan
Maydanoz
Kıymalı Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru uygun bir kapa alıp tüm gereçleri katıp yoğurunuz, 45 dk dinlensin.
Daha sonra teflon tavaya kıymayı ekleyip kısık ateşe koydum.
Yarım çay bardağı su koydum .
Daha sonra su çekince baharat ve sıvı yağ ekledim .
Bu ortada lavaşları küçük bezelere ayırıp açıp yanmaz tavada piştidim.
Tereyağ ile yağladım.
Daha sonra kıyma harcını sürüp, domates ,soğan ekledim .Dürüm sardım afiyet olsun.
Kıymalı Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Lavaş için:
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kadar maya
Kulak memsi kıvamında un
İç harcı;
250 gram kıyma
Yarım çay bardağı su
Baharat
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet domates
Sumaklı soğan
Maydanoz
Kıymalı Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru uygun bir kapa alıp tüm gereçleri katıp yoğurunuz, 45 dk dinlensin.
Daha sonra teflon tavaya kıymayı ekleyip kısık ateşe koydum.
Yarım çay bardağı su koydum .
Daha sonra su çekince baharat ve sıvı yağ ekledim .
Bu ortada lavaşları küçük bezelere ayırıp açıp yanmaz tavada piştidim.
Tereyağ ile yağladım.
Daha sonra kıyma harcını sürüp, domates ,soğan ekledim .Dürüm sardım afiyet olsun.
Kıymalı Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı