AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Su Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
12 adet yumurta
2 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
İç harcı için;
Yarım kilo kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım tutam maydanoz
Arası için
150 gr margarin
1,5 su bardağı sıvı yağ

Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba un hariç öbür materyalleri koyalım ,iyice elimizle karıştıralım.
Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim, ele yapışmayan çok katı olmayacak bir hamur elde edelim .
Biraz daha yoğuralım hamurumuz kıvamını alsın.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım bezleri aldıktan sonra 10 dk dinlendirelim üzerini örtelim.
Daha sonra oklava yardımıyla güzelce açalım, çok ince şekile açalım, açtığımız bezleri örtü üzerine serelim.
Açma süreci bittikten sonra geniş bir tencerede sıcak su ekleyip ocağa alalım, kaynayan suya biraz tuz ekleyelim.
Ayrı bir kovada da soğuk su hazırlayalım.
Açtığımız yufkaları evvel sıcak suya koyup çok bekletmeden çabucak kevgir yardımıyla alıp soğuk suya koyalım.
Daha sonra sırayla tepsiye dizelim, tepsimizi yağlayalım her yufka da ortasını erittiğimiz yağ ile yağlayalım.
Bir tepsiye toplam 13 adet haşladIm ben siz isteğe nazaran daha kat çıkabilirsiniz (ben 13 adet yufkayı ikiye bölüp ortasına kıymalı harcımızı koydum 6+6 yaptım) bu ölçüye 3 tepsi börek yaptım.
En son tüm katlar bitince fırçayla üzerine yağımıda sürüp minik kareler olacak biçiminde kesiN.
200 derece fırında 35-40 dakika pişirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kıymalı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst