- Konu Yazar
- #1
Kıymalı Sini Mantısı Tanımı İçin Gereçler
Hamur için :
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
400 gram dana kıyma
2 adet ince rendelenmiş suyu süzülmüş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su (varsa et suyu)
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Toz biber
Nane
Kıymalı Sini Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamur için yazdığım gereçlerin hepsini yoğurma kabına alalım hamur özdeşene kadar yoğuralım.
20 dk üzerini örterek dinlendirelim.
Kıymalı harcını hazırlayıp karıştıralım.
Dinlenen hamuru 4 eşit kesime bölüp kalan kesimlerin üzerini örtelim.
Kesimlere bölmek daha kolay açmanızı sağlayacaktır.
Hamuru açacağımız yeri hafif unlayarak birinci parçayı merdane yada oklava yardımıyla açalım.
Sonra küçük kareler formunda kesip kıymalı harcı koyalım.
Hamurun iki ucundan tutarak üstü açık kalacak biçimde kapatalım.
Yağladığımız tepsiye bu formda hepsini dizelim.
Fotolarda detaylı görebilirsiniz.
200 derece ısıtılmış fırında denetimli bir formda kızarana kadar pişirelim.
Bir yandan tereyağ eritip salçayı kavurup suyu ekleyelim.
Kaynayınca kapatalım.
Kızaran mantının üzerine döküp suyu çekene kadar tekrar fırına verelim.
Sarımsaklı yoğurt nane ve toz biber ile süsleyebiliriz. Deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun
Kıymalı Sini Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için :
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
400 gram dana kıyma
2 adet ince rendelenmiş suyu süzülmüş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su (varsa et suyu)
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Toz biber
Nane
Kıymalı Sini Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamur için yazdığım gereçlerin hepsini yoğurma kabına alalım hamur özdeşene kadar yoğuralım.
20 dk üzerini örterek dinlendirelim.
Kıymalı harcını hazırlayıp karıştıralım.
Dinlenen hamuru 4 eşit kesime bölüp kalan kesimlerin üzerini örtelim.
Kesimlere bölmek daha kolay açmanızı sağlayacaktır.
Hamuru açacağımız yeri hafif unlayarak birinci parçayı merdane yada oklava yardımıyla açalım.
Sonra küçük kareler formunda kesip kıymalı harcı koyalım.
Hamurun iki ucundan tutarak üstü açık kalacak biçimde kapatalım.
Yağladığımız tepsiye bu formda hepsini dizelim.
Fotolarda detaylı görebilirsiniz.
200 derece ısıtılmış fırında denetimli bir formda kızarana kadar pişirelim.
Bir yandan tereyağ eritip salçayı kavurup suyu ekleyelim.
Kaynayınca kapatalım.
Kızaran mantının üzerine döküp suyu çekene kadar tekrar fırına verelim.
Sarımsaklı yoğurt nane ve toz biber ile süsleyebiliriz. Deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun
Kıymalı Sini Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı