AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
150 gram kıyma
2 bağ pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç bulgur karışık
2 adet büyük soğan
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kurunane
1 yemek kaşığı tepeleme domates ve biber salçası ( isteğe nazaran arttırılıp azaltılabilir )
Yarım çay kaşığı kimyon
Zeytinyağ
Sarımsak tozu karışımı yahut 4 diş sarımsak

Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pazı yaprakları narin, yalnızca sıcak suyu üzerine dökmek ve 1-2 dk bekletmek yaprakların sarılacak hale gelmesine yetiyor.
Hatta dikkatli olmak gerekiyor ki acilen eriyebiliyor yapraklar. Sonra soğuk suya atıyorum ki canlılığını korusun.
İç materyalinde soğanı bol kullandım daha lezzetli oluyor.
Yemeklik doğradığım soğanı, kıymayı,zeytinyağı, 1 su bardağı pirinçi ekledim.
Salçamı, tuzunu, sarımsak tozunu, kimyonu,karabiberini ve kuru nanesini ekleyip yeterlice yoğurdum.
Suyu süzülmüş yaprakları parlak kısmı altta kalacak formda ortadaki kalın damarını keserek, muska formunda sarıyorum.
Pişirme tencereme dizip üzerine geçecek kadar sıcak suyumu ek edip evvel harlı sonra orta ateşte suyu çekene kadar pişiriyorum.
Yaklaşık 20-25 dk denetimli pişirirseniz daha hoş olur ,çünkü pirinçe bağlı pişme müddeti artıp azalabiliyor.
Kıymalı Sarımsaklı Pazı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst