AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Rulo Kabak

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Rulo Kabak Tanımı İçin Gereçler

Dışı İçin
4 adet yumurta
1-2 tane kabak
Tuz
İç Harcı İçin
1 adet soğan
1 adet kapya biberi
1 adet yeşil sivri biber
250 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
1 su bardağı kasar rendesi

Kıymalı Rulo Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları uygun bir kaseye kırıp çırpalım ve tuzunu ekleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yumurtayı dökelim. Üzerine.
İnce dilimlenmiş kabakları tepsiye kaplayacak biçiminde üst üste dizilir.
200 derece fırında üzeri pişene kadar pişirilip çıkartılır.
Çıkınca üzerine bir yağlı kağıt koyup üst kısmı alt tarafa çevrilir.
Uygun bir tencerede soğan, biber ve kıyma kavurulur ve sarımsak ve baharatlar eklenip pişirilir.
Fırından alınan kabakları üzerine kıymalı iç harcı döküp eşit halde düzleyin. Akabinde kasar rendesi serpilip (Kaşar rendem yoktu mecbur kasar dilim peyniri kullandım)
Rulo yapılır. Üzeri kızarmaması için yağlı kağıt koyup 180 derece 10 dakika kadar içinde ki peyniri eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun. .
 
Geri
Üst