- Konu Yazar
- #1
Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta (1 sarısı üzeri için)
175 gram tereyağı (Yumuşamış)
1 Türk kahve fincanından bir parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Harcı
Kıyma
Soğan
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler yoğrulur ve en son un, kabartma tozu da ek edilir.
Güzelce yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp açılır.
Evvelden hazırlanmış kıymalı harçtan bir ölçü konup kapatılır (İç materyal tercihe kalmış peynirli yada patatesli de yapılabilir)
Yumurta sarısı da sürülüp susam serpilir.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
2 yumurta (1 sarısı üzeri için)
175 gram tereyağı (Yumuşamış)
1 Türk kahve fincanından bir parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Harcı
Kıyma
Soğan
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler yoğrulur ve en son un, kabartma tozu da ek edilir.
Güzelce yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp açılır.
Evvelden hazırlanmış kıymalı harçtan bir ölçü konup kapatılır (İç materyal tercihe kalmış peynirli yada patatesli de yapılabilir)
Yumurta sarısı da sürülüp susam serpilir.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.