Kıymalı Pizza

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla ılık su
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üst materyali için;
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yeşilbiber
2 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
3-4 kısım maydanoz (İsteğe bağlı)

Kıymalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, ılık su ve şekerle aktifleştikten sonra elenmiş un, tuz eklenir ve 10 dakika yoğrulur. Son aşamada sıvı yağ eklenir ve biraz daha yoğrulur. Hamur 1 saat kadar mayalanır.
Hamur mayalanırken üst gereci hazırlanır. Tencereye aldığımız tereyağında kıyma kavrulur, sonra sırayla yemeklik doğranan soğan, sarımsak, ince ince doğranan yeşilbiber, rendelenmiş domates eklenir; kavurmaya devam edilir.
Salça, tuz ve karabiber ek edildikten sonra suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Altını kapatınca doğranan maydanoz eklenir.
Mayalanan hamur merdaneyle açılır ve yağlanan fırın kabına yayılır. 180 derecede ısınmış fırında 10-15 dakika pişirilir, sonra üzerine kıymalı harç yayılır; tekrar fırına sürülür, kenarları kızarana kadar pişirilir, pişince fırından alınır.
İsteğe bağlı olarak sıcakken kenar hamuruna tereyağı sürülür, dilimlendikten sonra da yanında yeşil salatayla sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Kıymalı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst