Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler
Pide hamuru :
5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2-2.5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
Kıymalı harç:
500 gram kıyma
3 orta uzunluk domates
4 adet yeşil biber
2 adet orta kuru soğan
Yarım bağlam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur:Hamur yoğuracağımız kaba unumuzu ve tuzumuzu koyalım.
Ortasını açıp su, maya,sıvı yağ ve şekerimizi koyalım ve güzelce yoğuralım.
Yoğrulan hamura toparlayarak üzerine streçleyerek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
İç harcı:Soğanları soyalım,domateslerin kabuklarını soyalım.
Biberleri 3 yada 4 de bölelim.
Farklı ayrı robotta hepsini parçalayarak 1 kaba alalım.
İçine ince kıyılmış maydanozu ve baharatları koyup düzgünce karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tezgahta uzunlamasına açalım.
Açılan pidelerimize iç harcı koyup kenarlarını katlayın üzerine yumurta sarısı(mecburiyet yok) sürüp fırın tepsisinde 15 dakika daha mayalandıralım.
Evvelden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzenleri kızarana kadar pişirin.
Pişen pideleri fırından çıkarıp önüne gerisine çokça tereyağ sürün.
Pideleri pak bir beze alıp üzerini örtün afiyet olsun.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pide hamuru :
5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2-2.5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
Kıymalı harç:
500 gram kıyma
3 orta uzunluk domates
4 adet yeşil biber
2 adet orta kuru soğan
Yarım bağlam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur:Hamur yoğuracağımız kaba unumuzu ve tuzumuzu koyalım.
Ortasını açıp su, maya,sıvı yağ ve şekerimizi koyalım ve güzelce yoğuralım.
Yoğrulan hamura toparlayarak üzerine streçleyerek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
İç harcı:Soğanları soyalım,domateslerin kabuklarını soyalım.
Biberleri 3 yada 4 de bölelim.
Farklı ayrı robotta hepsini parçalayarak 1 kaba alalım.
İçine ince kıyılmış maydanozu ve baharatları koyup düzgünce karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tezgahta uzunlamasına açalım.
Açılan pidelerimize iç harcı koyup kenarlarını katlayın üzerine yumurta sarısı(mecburiyet yok) sürüp fırın tepsisinde 15 dakika daha mayalandıralım.
Evvelden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzenleri kızarana kadar pişirin.
Pişen pideleri fırından çıkarıp önüne gerisine çokça tereyağ sürün.
Pideleri pak bir beze alıp üzerini örtün afiyet olsun.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı