Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
2 adet ekmek hamuru
500 gram yağlı dana kıyma
1 büyük kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet sivri biber ️
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Kenarlarına Sürmek İçin;
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcını hazırlamak için soğanı rendeleyip yeterlice suyunu çıkarıyoruz. Daha sonra içine tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Fırından alacağımız iki adet ekmek hamurunu küçük bezeler halinde alıp ince olacak biçimde oklava ile pide ekmeği formunda açıyoruz.
Hamurun üzerine kıymalı harçtan serip, kenarlarını içe yanlışsız kıvırıyoruz.
Kenarlara yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet ekmek hamuru
500 gram yağlı dana kıyma
1 büyük kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet sivri biber ️
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Kenarlarına Sürmek İçin;
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcını hazırlamak için soğanı rendeleyip yeterlice suyunu çıkarıyoruz. Daha sonra içine tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Fırından alacağımız iki adet ekmek hamurunu küçük bezeler halinde alıp ince olacak biçimde oklava ile pide ekmeği formunda açıyoruz.
Hamurun üzerine kıymalı harçtan serip, kenarlarını içe yanlışsız kıvırıyoruz.
Kenarlara yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı