Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
Hamur için: (yaklaşık 16 adet)
1,5 kg un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Üzerine sürmek için:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Tereyağı
Kıymalı harç:
400 gram dana kıyma
1 adet domates
1 adet kapya biber
4-5 adet yeşil biber
2 büyük uzunluk soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2-2,5 tatlı kaşığı tuz
İstenilen baharatlar (acı toz biber,kara biber vb.)
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evrelerini çekemediğim için kusuruma bakmayın aceleye geldi
Hamur için tüm materyalleri yoğurma kabına alıyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Burda su yahut un az gelirse eklenebilir. Ben 1,5 kilo una 2,5 bardak su süt kullandım. Kulak göğsü kıvamında hafif ele yapışacak. Kabı unlayıp 1-1,5 saat mayalandırıyoruz.
Harç için kıyma, salça, yağ ve baharatları bir kaba koyuyoruz.
Biber soğan domates ve sarımsakları robotta ince halde geçiriyoruz ve kıymaya ekleyip karıştırıyoruz
Tuzunu da ek edip dolapta hamur mayalanana kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp beze yapıyoruz.
Tepsinizin kısa tarafına sığacak boyutunda oval bir halde hamurlarımızı oklava ile unlanmış tezgahta ince açıyoruz.
Harçtan ortasına koyup kenarlardan ortası açık kalacak formda kapatıyoruz.
Uçlarını da sivri halde kapatıyoruz ve tepsimize 4 tane yan yana bu biçimde yapıp koyuyoruz ve yumurta sürüp 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca çabucak kenar kısımlara tereyağı sürüyoruz. Yumuşak sevenler üzerine bez örtüp biraz dinlendirebilir. Afiyet olsun.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için: (yaklaşık 16 adet)
1,5 kg un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Üzerine sürmek için:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Tereyağı
Kıymalı harç:
400 gram dana kıyma
1 adet domates
1 adet kapya biber
4-5 adet yeşil biber
2 büyük uzunluk soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2-2,5 tatlı kaşığı tuz
İstenilen baharatlar (acı toz biber,kara biber vb.)
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evrelerini çekemediğim için kusuruma bakmayın aceleye geldi
Hamur için tüm materyalleri yoğurma kabına alıyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Burda su yahut un az gelirse eklenebilir. Ben 1,5 kilo una 2,5 bardak su süt kullandım. Kulak göğsü kıvamında hafif ele yapışacak. Kabı unlayıp 1-1,5 saat mayalandırıyoruz.
Harç için kıyma, salça, yağ ve baharatları bir kaba koyuyoruz.
Biber soğan domates ve sarımsakları robotta ince halde geçiriyoruz ve kıymaya ekleyip karıştırıyoruz
Tuzunu da ek edip dolapta hamur mayalanana kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp beze yapıyoruz.
Tepsinizin kısa tarafına sığacak boyutunda oval bir halde hamurlarımızı oklava ile unlanmış tezgahta ince açıyoruz.
Harçtan ortasına koyup kenarlardan ortası açık kalacak formda kapatıyoruz.
Uçlarını da sivri halde kapatıyoruz ve tepsimize 4 tane yan yana bu biçimde yapıp koyuyoruz ve yumurta sürüp 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca çabucak kenar kısımlara tereyağı sürüyoruz. Yumuşak sevenler üzerine bez örtüp biraz dinlendirebilir. Afiyet olsun.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı