AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Patlıcan

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ( ben zeytinyağ kullandım)
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet biber
1 adet domates ( kışdan yaptığım domates püresi kullandım)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için maydanoz

Kıymalı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları pijama üzere soyup ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletiyoruz.
Diğer tarafta kıymayı suyu çekene kadar kavurup yağı ekliyoruz.
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.
Soğanlar yumuşayınca domatesi ve salçaları ekleyip kokusu çıkınca biberleri kavuruyoruz.
Tüm baharat ve suyu ekleyip altını kısıp 3 dk kadar pişiriyoruz.
Patlıcanların suyunu süzüp, kurulayıp enlemesine ikiye bölüp çiçek biçiminde tam kesmeden 5-6 kesim uzunluğuna kesiyoruz ve kızgın yağda hafif kızartıyoruz.
Kızaran patlıcanları hazırladığımız kıymanın içine koyup yavaşça karıştırıyoruz patlıcanları düzgünce kıymaya buluyoruz birbirine özdeşmesi için 5 dk daha pişirip üzerine maydanoz serperek yanında cacık ( salatalık karabiber pul biber naneli ) servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Kıymalı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst