AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Patlıcan

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
1 kg.patlıcan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber (ben yazdan hazırladığım sebzelerden kullandım. yeşil biber, kırmızı biber ve patlıcan olarak)
1 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
40 gr kadar kıyma
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Kıymalı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye zeytinyağı, yemeklik doğranmış kuru soğanı ve kıymayı ek edip kavurdum.
Sonrasında domates püresi ve salçayı ekleyip karıştırdım biraz salçanın kokusu çıktıktan sonra difrizden patlıcan ve biberleri ekledim (siz 1kilo patlıcanı yemeklik doğrayıp biraz tuzlu suda bekletin. Güzelce suyunu sıkıp sonra tencereye biberleri de doğrayıp ekleyerek yapabilirsiniz).
Bir kaç sefer karıştırdıktan sonra üzerine geçene kadar sıcak su ekledim tuz ve karabiberi de ekledim kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirdim .
Kıymalı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst