AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Patlıcan Kebabı En Kolay Tarif

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Patlıcan Kebabı En Kolay Tanım Tanımı İçin Malzemeler
2 büyük uzunluk patlıcan
500-700 gram kadar kıyma
Karabiber
Tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı domates sosu
1 adet domates (bütün olarak üzerine)

Kıymalı Patlıcan Kebabı En Kolay Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Lezzetinden kuşkuya düşmediğim bir tanım umarım sizlerde beğenirsiniz.
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup 1-2 cm lik yuvarlak halde doğrayalım ve tuzlu suya bırakalım.
20 dk kadar kalsın.
Patlıcanlar beklerken kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım.
Kıymadan patlıcanlarımızın boyutlarında yuvarlak köfteler yapalım.
Ben yuvarlak orta uzunluk tepsi kullandım. Ölçüler arttırılıp eksiltilebilir.
Yağladığımız tepsiye bir patlıcan bir köfte formunda sıralayalım.
Üzerini biber yahut domatesle süsleyebilirsiniz.
Daha sonra hafif tuz serpiştirip su ve domates sosunu döküp 200° fırında yarım saat piştikten sonra buruşturup ıslattığımız yağlı kağıdı açıp tepsinin üzerini kapatalım.
Yarım saat de bu halde piştikten sonra hazır olacaktır. Fırından fırına mühlet değişebilir denetim ederseniz âlâ olacaktır, hepinize şimdiden afiyet şifa olsunn
Kıymalı Patlıcan Kebabı En Kolay Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst