Kıymalı Mantı Makarna

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Mantı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket mantı makarna
600 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Pul biber
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 litre su
Tuz
Üzeri için ;
4 yemek kaşığı kese yoğurdu
3 adet sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber

Kıymalı Mantı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz. Soğanı rendeleyip suyunu sıkalım.
Ardından derin bir kaba,kıymamızı,soğan rendesini ve tüm baharatları ekleyip güzelce yoğurup mantı makarnaları doldurup,yoğuruyoruz.
Uygun bir tencereye sosu için sıvı yağda,salçamızı kavurup suyunu ekleyip tuzunu da katıp kaynatalım.
Makarnayı 20 dakikadan fazla pişirip hamur yapmayın lütfen.
Kaynattığımız sosun içine mantımızı, döküp pişirelim.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kıymalı Mantı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst