AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı, Mantarlı Fırın Makarna

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı, Mantarlı Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket makarna
200 gram dana kıyma
1 tane kuru soğan
1 paket mantar(300-400 gram)
1 su bardağı domates püresi
1 paket sıvı krema(200ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
Küçük bir kase kaşar peyniri rendesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Bolca rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymalı, Mantarlı Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle makarnayı tuzlu suda haşlayalım.
Kuru soğanı doğrayıp farklı bir tavada sıvı yağ ekleyip kavurmaya başlayalım,.
Üzerine kıymayı ek edip karıştıralım.
Üzerine mantarları tuz,baharatları,domates sosu ve ince kıyılmış sarımsağı ek edip mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim .
Üzerine kremayı ve az ölçüde kaşar peyniri ek edip karıştıralım .
Ocaktan alalım harcı makarnayla karıştırıp fırın kabına alalım.
Üzerine çokça kaşar peyniri rendesi serpelim .
Önceden ısıtılmış 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Kıymalı, Mantarlı Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst