AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Makarna Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket makarna
Gereğince tuz
Su
Sos için
200 gram dana kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı rendelenmiş domates(domates püresi kullanılabilir)
1 diş rendelenmiş sarımsak
1’er çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber
1 çay bardağı su

Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye 2 litreye yakın su koyulur ve kaynamaya bırakılır .
Su kaynayınca tuz ek edelim makarnayı da kaynar suyun içine bırakarak haşlayalım.
Makarna birbirine yapışmaması için suyuna 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Haşlanan makarnanın suyunu süzelim.
Sosu için tava yada tencereye ocağa alalım ısıtalım .
Isınan tava yada tencerenin içine kıymayı koyarak yüksek ateşte kavuralım.
Küçük doğranmış soğanları ve tereyağını koyarak kavurmaya devam edelim.
Salça ve rendelenmiş domates ekleyerek bir kaç dakika daha kavuralım.
Tuz ve baharatları ek edelim.
1 çay bardağı su ekleyerek orta ateşte kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişirelim.
Suyunu süzdüğümüz makarnaları kıymalı sosun içine alarak karıştıralım ocağın altını kapatalım.
Ben kıymalı sostan birkaç kaşık üzeri için ayırdım servis sırasında makarnamın üzerine ayırdığım sosu koyup servis yaptım.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst