Kıymalı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
Kıymalı lahana sarması materyalleri
1 adet lahana (orta boy)
300 gram dana kıyma
1 su bardağı pirinç – yıkanmış
1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
2 adet soğan – yemeklik
2 diş sarımsak – ezilmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım bağ maydanoz – kıyılmış
1 çay kaşığı sumak
1 adet rendelenmiş domates
Tuz
Üzeri için sos
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı domates sosu
Sumak
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve derin bir tencereye su ve 1-2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın.
Akabinde, lahana yapraklarını haşlanması için kaynayan sıcak suyun içerisine bırakın.
Rengi değişince -bir iki dakika içinde- süzgece alın.
Haşlanan lahanaların suyu süzülürken iç harcınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Sarmanın içi için tüm gereçleri bir kaba alıp düzgünce harmanlayın.
Lahanaların orta damarlarını ayıklayın.
Sert olan kısımları bıçakla kesin iç harç ile sarmaları doldurup sarın.
Tencerenin tabanına lahanaların damarlı kısımlarını yerleştirin ve sardığınız sarmaları üzerine dizmeye başlayın.
Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine sos için olan materyalleri karıştırıp dökün.
Sarmaların bozulmaması için üzerine tencereye sığacak formda bir tabak kapatın.
Ve evvel har ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kıymalı lahana sarması materyalleri
1 adet lahana (orta boy)
300 gram dana kıyma
1 su bardağı pirinç – yıkanmış
1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
2 adet soğan – yemeklik
2 diş sarımsak – ezilmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım bağ maydanoz – kıyılmış
1 çay kaşığı sumak
1 adet rendelenmiş domates
Tuz
Üzeri için sos
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı domates sosu
Sumak
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve derin bir tencereye su ve 1-2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın.
Akabinde, lahana yapraklarını haşlanması için kaynayan sıcak suyun içerisine bırakın.
Rengi değişince -bir iki dakika içinde- süzgece alın.
Haşlanan lahanaların suyu süzülürken iç harcınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Sarmanın içi için tüm gereçleri bir kaba alıp düzgünce harmanlayın.
Lahanaların orta damarlarını ayıklayın.
Sert olan kısımları bıçakla kesin iç harç ile sarmaları doldurup sarın.
Tencerenin tabanına lahanaların damarlı kısımlarını yerleştirin ve sardığınız sarmaları üzerine dizmeye başlayın.
Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine sos için olan materyalleri karıştırıp dökün.
Sarmaların bozulmaması için üzerine tencereye sığacak formda bir tabak kapatın.
Ve evvel har ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı