AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Krep Sarma (Beşamal Soslu)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Krep Sarma (Beşamal Soslu) Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
İç materyaller;
Kıyma (Göz kararı)
1 baş soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Beşamel sos gereçleri;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu un
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Üzerine;
Kaşar rendesi

Kıymalı Krep Sarma (Beşamal Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel yumurta ve sütü çırpın, sonra unu, kabartma tozu ,yağı, tuzu, ekleyip hepsi karışana kadar çırpın.
Sonra hafif peçeteyle yağlanmış krep tavasını ısıtın.
Birer küçük kepçe dökerek tavaya dökün.
Hafif sallayın dağılsın, gerili önlü pişirin ve kenara alınır.
İç materyali için; soğan, biber, kıyma, salça sırası ile kavrulur. En son baharatlar eklenip kenara alınır.
Pişen kreplerden 1 adet alınır kenar kısma kıymalı harçtan eklenir ve sarılır, fırın kabına alınır.
Bütün krepler birebir biçimde süreç görür.
Beşamel sos hazırlanışı için bir tavaya tereyağı, un eklenip unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Sütümüz eklenip beşamel sosumuzu pişirelim. Karabiber ve çok az tuzu eklenir. Sosumuzda hazırdır.
Hazırlanan beşamel sosumuz kreplerin üstüne hisse edilir. Üstüne kasar rendesi eklenip fırına sürülür kızarana kadar fırında pişirilir. Sıcak servis edilir.
Not: 15 adet krep (Akıtma) çıkmakta.

Kıymalı Krep Sarma (Beşamal Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst