AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Konserve Bezelye Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Konserve Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 kavanoz konserve bezelye
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet patates
2 adet havuç
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Defne yaprağı

Kıymalı Konserve Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağları tencereye alalım.
Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak rendesini ekleyelim. Orta ateşte kavurmaya başlayalım.
Kıymayı ekleyelim. Birkaç dakika kavuralım.
Salçayı ekleyelim. Akabinde küp küp doğranmış patates ve havucu ekleyelim.
Karıştıralım, kapağını kapatarak birkaç dakika pişmeye bırakalım.
Bu sırada bezelyeleri yıkayıp süzelim.
Tencereye bezelyeleri ekleyelim.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ve baharatları ekleyelim.
Kapağı kapalı bir halde orta ateşte pişmeye bırakalım.
Havuç ve patatesler yumuşadıysa altını kapatabiliriz.Afiyet olsun.
Kıymalı Konserve Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst