AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Kır Pidesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo un
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz
2-2.5 su bardağı kadar ılık süt
İç Harcı İçin ;
Yarım kilo kıyma
4-5 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yeterince sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Yarım paket domates suyu (100-150 ml kadar)
Fırından Çıktıktan Sonra Üzerine Sürmek İçin;
Yeterince tereyağı

Kıymalı Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Hamuru için gereken bütün materyalleri yoğurma kabına alalım ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
Üzerini kapatıp bir saat kadar mayalandıralım. (Önemli bir püf noktası sütün ılık olması lazım.)
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım. Soğanları ve maydanozu küçük küçük doğrayalım.
Kıymayı uygun bir kaba alıp üzerine ince doğradığımız gereçleri ekleyelim.
Salçayı, sıvı yağı, tuzunu ve baharatlarını,suyu ve domates suyunu ekleyelim ve yeterlice karıştıralım. (Eğer katı olursa ve sürmesi sıkıntı olursa biraz su ya da domates suyu ek edebiliriz ).
Mayalanan hamurumuzun havasını alalım ve unladığımız tezgaha alıp 15 adet eşit bezeye ayıralım.
Bezeleri merdane yardımıyla uzun oval olacak halde açalım.
Kıymalı harçtan 2 yemek kaşığı kadar alalım ve ortasına sürdürelim,kenarları boş kalsın. Pideleri fotoğrafta görüldüğü üzere kapatalım. Bütün pideleri bu biçimde yapalım. Evvelce ısıttığımız fırında 250 derece üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca çabucak üzerlerine çokça tereyağı sürelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Kıymalı Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst