SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
️1 adet küçük karnabahar
️1 adet kurusoğan
️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
️100 gr kıyma
️2 yemek kaşığı domates püresi
️1 yemek kaşığı salça
️Tuz
️Pulbiber
Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı kök kısımlarından ayırarak kestim doğradım.
Tuzlu suda 15 dk. Hafifçe yumuşayana kadar pişirdim.
Süzüp soğuk sudan geçirdim.
Kurusoğanı yemeklik doğradım zeytinyağı ve kıymayla bir arada pembeleşene kadar kavurdum.
Sırasıyla domates püresi ve salçayı ek edip tekrar bir iki çeşit salçanın kokusu çıkana kadar karıştırdım.
Haşlayıp süzdüğüm karnabaharı,tuzu pulbiberi ekledim bir kaç bardak sıcak su ek edip orta ateşte 5 dk. Pişirdim .
Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️1 adet küçük karnabahar
️1 adet kurusoğan
️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
️100 gr kıyma
️2 yemek kaşığı domates püresi
️1 yemek kaşığı salça
️Tuz
️Pulbiber
Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı kök kısımlarından ayırarak kestim doğradım.
Tuzlu suda 15 dk. Hafifçe yumuşayana kadar pişirdim.
Süzüp soğuk sudan geçirdim.
Kurusoğanı yemeklik doğradım zeytinyağı ve kıymayla bir arada pembeleşene kadar kavurdum.
Sırasıyla domates püresi ve salçayı ek edip tekrar bir iki çeşit salçanın kokusu çıkana kadar karıştırdım.
Haşlayıp süzdüğüm karnabaharı,tuzu pulbiberi ekledim bir kaç bardak sıcak su ek edip orta ateşte 5 dk. Pişirdim .
Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı