Kıymalı Karnabahar

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
️1 adet küçük karnabahar
️1 adet kurusoğan
️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
️100 gr kıyma
️2 yemek kaşığı domates püresi
️1 yemek kaşığı salça
️Tuz
️Pulbiber

Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı kök kısımlarından ayırarak kestim doğradım.
Tuzlu suda 15 dk. Hafifçe yumuşayana kadar pişirdim.
Süzüp soğuk sudan geçirdim.
Kurusoğanı yemeklik doğradım zeytinyağı ve kıymayla bir arada pembeleşene kadar kavurdum.
Sırasıyla domates püresi ve salçayı ek edip tekrar bir iki çeşit salçanın kokusu çıkana kadar karıştırdım.
Haşlayıp süzdüğüm karnabaharı,tuzu pulbiberi ekledim bir kaç bardak sıcak su ek edip orta ateşte 5 dk. Pişirdim .
Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst