Kıymalı Karnabahar Graten

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için;
Küçük boy karnabahar
Tuz
Çok az süt (Kokmaması için)
Kıymalı harç için;
400 gram kadar kıyma
Maydanoz
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Karabiber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
2 şu bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize suyu alıp, kaynamaya bırakalım kaynayan suya çiçek şeklinde ayırıp temizlediğimiz karnabahar tuz ve sütü ekleyip, biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Diğer yandan tavaya yemeklik doğradığımız soğan sarımsak kavuralım kıymayı salçayı maydanoz ve karabiberi ekleyip, kavuralım.
Üzerine az su ekleyip, pişirelim ve altını kapatalım küçük borcama haslanıp, süzülen karnabaharı alalım. Üzerine kıymalı harcımızı dökelim.
Sos tavasına tereyağını eritilir ve üzerine un eklenir, biraz kavurup sütü ekleyip, pişirelim ve karabiber ekleyelim. Koyulaşan beşamel sosu kıymalı harcın üzerine gezdirelim.
En üste de kaşar rendeleyip, 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim deneyenlere afiyet olsun.
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst