Kıymalı Kapuska Yemeği Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy lahana
Yarım kilo kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı kaynar su

Kıymalı Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahana seçerken sarma yapmak için alıyorsanız, bastırınca yumuşak olan lahanaları tercih edin, eğer yemek yapmak için alıyorsanız, sert olan lahanaları da tercih edebilirsiniz.
Öncelikle lahananın dış yapraklarını çıkarıp atalım. Kalan lahanayı güzelce yıkayıp yemeklik dilimleyelim.
Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, tereyağı erir erimez içerisine küp küp doğradığınız soğanı atın ve pembeleşene dek kavurun.
İçerisine kıymayı alıp güzelce kavurduktan sonra salçayı baharatları ve tuzu döküp birkaç daha kavurun.
Üzerine doğradığımız lahanayı ve pirinci ekleyip, karıştıralım ve birazda su ekleyip orta ateşte pişirelim.
Dibine yapışmaması için arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın. Şimdiden yapacaklara afiyet olsun.
Kıymalı Kapuska Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst