AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Kapalı Kır Pidesi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Kapalı Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 kg un
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı ( sarısı üstüne )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar su
İç harcı:
500 gram kıyma
3 büyük kuru soğan
2-3 yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Tuz
Pul biber
Karabiber

Kıymalı Kapalı Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurunu ele yapışmayan bir şekilde yoğuralım ve 30-40 dk mayalanması için bekleyelim.
İç harcı için kıymayı kavuralım.
Küp doğradığımız soğanı, küçük doğradığımız yeşil biberi ve sıvı yağı da ekleyip hepsini kavuralım.
Hepsi birlikte kavrulunca salçaları, tuz ve baharatlarını ekleyelim soğumaya bırakalım.
Hamuru bezelere ayırıp istediğimiz büyüklükte uzunlamasına açalım.
Bolca iç harcından koyup hamuru yanlardan üst üste getirip birleştirelim ve tepsiye ters çevirip koyalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190-200 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kıymalı Kapalı Kır Pidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst