- Konu Yazar
- #1
Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller
3 adet kabak
200 gram kıyma
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Beşamel Sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber
Üzeri İçin
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Kabakları uzun biçimde ortadan kesip içlerini oyuyoruz. Sıcak suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Tavada kıyma soğan ve biberleri kavurup salçayı, rendelenmiş domatesi ve baharatlarını ekliyoruz.
Haşladığımız kabakları fırın kabına alıp içlerini kıymalı harç ile dolduruyoruz.
Beşamel sosumuzu hazırlayıp kıymalı harcın üzerine yayıyoruz. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpiştiriyoruz.
Sıvıyağ ve salçayı kavurarak üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatıyoruz.
Hazırladığımız bu sosu kabakların kenarlarından fırın kabımıza döküyoruz.
200 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun! .
3 adet kabak
200 gram kıyma
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Beşamel Sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber
Üzeri İçin
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
Kabakları uzun biçimde ortadan kesip içlerini oyuyoruz. Sıcak suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Tavada kıyma soğan ve biberleri kavurup salçayı, rendelenmiş domatesi ve baharatlarını ekliyoruz.
Haşladığımız kabakları fırın kabına alıp içlerini kıymalı harç ile dolduruyoruz.
Beşamel sosumuzu hazırlayıp kıymalı harcın üzerine yayıyoruz. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpiştiriyoruz.
Sıvıyağ ve salçayı kavurarak üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatıyoruz.
Hazırladığımız bu sosu kabakların kenarlarından fırın kabımıza döküyoruz.
200 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun! .