Kıymalı Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
6 tane kabak
1 su bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
200 gr kıyma
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
Birinci evvel kabakların uçlarını kesip ikiye bölelim çatalla çizikler atıp içini oyalım.
Soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp bir kaba alalım.
Üzerine yıkadığımız pirinç, kıyma, sıvı yağ, salça ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
İkiye bölüp içini oyduğumuz kabakları dolduralım ve tencereye alalım.
Tencereye bir çay bardağı su ek edip kısık ateşte pişirelim.
6 tane kabak
1 su bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
200 gr kıyma
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
Birinci evvel kabakların uçlarını kesip ikiye bölelim çatalla çizikler atıp içini oyalım.
Soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp bir kaba alalım.
Üzerine yıkadığımız pirinç, kıyma, sıvı yağ, salça ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
İkiye bölüp içini oyduğumuz kabakları dolduralım ve tencereye alalım.
Tencereye bir çay bardağı su ek edip kısık ateşte pişirelim.