Kıymalı Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
7 adet kabak
İç Harcı İçin
1 su bardağı pirinç
50 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları güzelce yıkadıktan sonra ikiye bölüp içlerini oyalım.
İç harcını hazırlayıp üstten 1 parmak boşluk kalacak halde doldurun.
Tencereye dizdikten sonra üstüne domates yahut patates ile kapatın.
1 yemek kaşığı salçayı 4 su bardağı su ile açın.
Tuzunuda ekledikten sonra tencereye dökün ve kabakları pişmeye bırakın. Afiyet olsun
7 adet kabak
İç Harcı İçin
1 su bardağı pirinç
50 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları güzelce yıkadıktan sonra ikiye bölüp içlerini oyalım.
İç harcını hazırlayıp üstten 1 parmak boşluk kalacak halde doldurun.
Tencereye dizdikten sonra üstüne domates yahut patates ile kapatın.
1 yemek kaşığı salçayı 4 su bardağı su ile açın.
Tuzunuda ekledikten sonra tencereye dökün ve kabakları pişmeye bırakın. Afiyet olsun