AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Ispanak

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) kg ıspanak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı /ayçiçek (Karışık yapıyorum)
1 orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kıyma
1 yemek kaşığı domates/biber salça
1 orta uzunluk domates (Yerine yazdan hazırladığınız domates sosu /püresi varsa 3-4 kaşık )
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1/2 (yarım) çay bardağı su

Kıymalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar yıkanır ve yeterlice süzülür. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsak zeytinyağı ile pembeleşene dek kavurulur. Kıyma eklenerek rengi dönene kadar kavurun.
Rendelenmiş havucu eklenir ve 1 dakika kadar sotelenir. Salça ve domates eklenir. Domatesler kendini bıraktığında ıspanaklar eklenir. Ispanaklar dönene kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edilir.
Bulgur ve pirinç eği yapılır. Tuz ve baharatlar eklenir. Su denetimli olarak dökülür
Sebze yemeklerini olabildiğince az su kullanarak kendi özsuyu ile pişirmek gerekir. Böylece lezzeti çok artacaktır. Afiyet olsun .
Kıymalı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst