AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Ispanak

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
600 gram ıspanak
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük soğan
2 büyük dış sarımsak
3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salça
2 yemek kaşığı kışlık domates sos
Yarım çay kaşığı kimyon, karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Protein açısından çok güçlü bir sebzedir. Kalsiyum demir potasyum fosfor içermektedir.
Öncelikle ıspanakları ayıklayıp doğuyoruz. Birinci etapta doğrayıp yıkarsınız daha sağlıklı formda temizlenecektir.
Yıkıyoruz ve sirkeli suda 20 dk kadar bekletiyoruz. Bekleme süreci bitince yıkayıp kurutma makineniz varsa kurutun yoksa havlu yardımı ile kurulayın.
Tencereye yağ ve kıymayı koyup yarım çay kaşığı kimyon koyup kavuralım.
Kıyma renk değiştirince soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Soğanlarda kavrulunca her iki salçayı koyalım. O da kavrulunca ıspanakları ekleyip 2 dk kadar döndürün.
Üzerine rendelenmiş domates sos yada kışlık domates sosu ekleyin 2 dk kadar da o denli karıştırıp üzerine sıcak su ekleyin üzerini hafif geçecek kadar olmalı suyu.
Karabiber ve tuz dilerseniz kırmızı toz biber de koyarak kapağı kapatın ve kaynayınca 3 yemek kaşığı bulgur ekleyin kısık ateşte 25-30 dk pişirmeye devam edin. Afiyet şifa olsun.
Kıymalı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst